Děkuju za vaše zastavení a prohlédnutí mých výtvorů. Kdyby se vám z toho něco líbilo, měli jste zájem, ozvěte se na mail (kalousova.dana@seznam.cz).

pondělí 28. ledna 2013

Taštičky na cokoliv

  Ráda je šiji, vypadají dobvře. Kapsičky, taštičky, pouzdra třeba na brýle, mobil, malý foťák....
Taštičky jsou ve dvou provedeních - stejná základní látka, jiná barva zipu a lemovacího proužku. Se žlutým zipem má navíc na přední i zadní straně vsazený pruh v jiné barvě látky a ozdobně prošitý.
Rozměry: 3ířka 15,5 cm, výška v nejvyšším 10,5 cm, hloubka 4,5 cm.






pondělí 21. ledna 2013

Deka pro maminku


Na začátku listopadu měla maminka narozeniny a já jsem se rozhodla ušít jí deku. Zbylo mi dost látek z deky pro sestru z kolekce Moda Fabrics, French General, kolekce Rouenneries Deux, podařilo se mi k ní přidat jiné, dost podobné, hodící se k té kolekci (alespoň mně se zdá, že to skoro není poznat...). Práci jsem si rozvrhla, začala tentokrát včas, jenže začala zlobit krční páteř a maminka tak k narozeninám dostala jen hotový top, s tím, že, jak to půjde, dodělám... Jenže nešlo a nešlo, až tento týden jsem deku prošila a dokiončila. Deka je velká 175 x 128 cm. Vatelín jesem použila hlazený PES 80 g. 
Deku jsem mamince předala tuto sobotu, radost jsme měly obě dvě...

Cedulku mi zase moc pěkně vyšila Jana - jamala.







Děkuju za nakouknutí...

Ještě jednou váhoční...

Je po Vánocích, už se hodně těším na jaro. Při uklízení vánočníéch dekorace jsem ještě vyfotila vánoční dečku na konferenčníé stolek.




Děkuju za zastavení...

pondělí 14. ledna 2013

Slavnostní dečka, štola....

Konečně jsem dodělala dečku, na jejíž šití jsem se těšíla už od předvánočních dní. Moc mě šití bavilo, byla jsem nadšená, jak se postupně vzor rýsoval... Děkuju moc, Martičko!!!
Rozměry dečky jsou 97 x 36 cm. Focení se vůbec nedařilo, je stále málo světla.










Děkuju za podívání u mně!


středa 9. ledna 2013

Zase ty andělky....

Další andělky a malí medvídci pro radost...






 
Děkuju předem za nahlédnutí.

čtvrtek 3. ledna 2013

Vánoční dárek

  Mnoho jsem toho letos před Vánocemi neušila, pořád mě něco zlobilo (zdraví). Na podzim se mi povedlo "ukořistit" u Jany panel s krásnými obrázky - jsou to jako pohlednice (vše na jedné straně), se známkou, textem... Moc se mi líby obrázky ptáčků, kytiček a hned mě napadlo, že z nich ušiji mé milované sestře prostírání ke kafíčku. 




 Obrázky jsou menší, zhruba A5, jsou krásné sami o sobě, tak jsem je nechtěla ani kombinovat s jinou látkou, proto jsem ani nešila lem, ale prostírání jsem podložila sakonem, bavlnou a "protočila". 

Pak jsem prošila natřikrát okraj, aby to trochu nahradilo lem a vytvořilo obrázku jemný rámeček. Pak jsem vždy prošila většinou 7 mm kolem obrázku, někde 2x těsně vedle sebe, takže ptáček, motýlek jsou trochu výraznější, jakoby vystupují z obrázku...

Tady jsou všechny...









Děkuji moc za podívání...