Děkuju za vaše zastavení a prohlédnutí mých výtvorů. Kdyby se vám z toho něco líbilo, měli jste zájem, ozvěte se na mail (kalousova.dana@seznam.cz).

pondělí 23. února 2015


Stále něco tvořím... 

Jen to někdy není hned vidět, s něčím se mořím déle, něco je rychleji... Tak to bývá u panenek, když ji vychytám, tak pak už jde vznik nové rychleji, ale stejně mám pocit, že by to mohlo jít trochu rychleji.


Panenka s umělými vlasy.  

Autorská panenka je ušitá z bavlny, vyplněná dutým vláknem. Panenka má oblečení, umělé vlasy, přes ruku kabelku a v druhé drží kožené vodítko s plyšovým pejskem. Na nohou má poohodlné botičky pro volný čas, čemuž odpovídá i oblečení.
Hlavička je složitějšího střihu - přirozený tvar s nosánkem.
Obličej je lehce domalován textilní barvou.
Výška panenky je 29 cm,  sama stojí, může i sedět, ale nemá ohýbací nohy.
Panenka není určena na hraní malým dětem, je předurčena k dekoraci, jako němá důvěrnice nebo k "jemnému" mazlení, těšení se z kontaktu... 

Panenka je na prodej   z d e








Hadrářka  -))

Tuto panenku jsem měla rozdělanou dlouho, ale potřebovala jsem čas,  klid, abych ji nějak hezky oblékla. Mám z ní radost.  Jen jsem si nějak netroufla na větší oči, tak třeba někdy příště... Vysoká je 46 cm.








pondělí 2. února 2015

Slečny Andělky nebo třeba "důvěrnice"... 

Panenky ušité z bavlněné látky, vycpané dutým vláknem, oblečené do bavlněných látek zahraničního výrobce. Panenky jsou jednoduchým způsobem upevněny k podstavci, mohou se snadno sundat a také zavěsit za šňůrku, mohou také sedět s nohou přes nohu.... Panenky mají křidélka, ta ale podle zájmu mohou být buď ponechána nebo odstraněna (zatím jsou připnuta jen špendíky).
Panenky jsou velké cca 35 cm.
Vlásky jsou našité po celé hlavičce.
Panenky nejsou určeny k hraní, ani dětem do 3 let, mají sloužit k dekoraci, k mazlení....
Mohou být také skvělým dárkem pro ženu, slečnu...


Ve skutečnosti vypadají lépe, s fotkami nejsem spokojená, ale neumím to lépe.






Děkuju za podívání a případné komentáře, vždy mě moc potěší.