Děkuju za vaše zastavení a prohlédnutí mých výtvorů. Kdyby se vám z toho něco líbilo, měli jste zájem, ozvěte se na mail (kalousova.dana@seznam.cz).

středa 4. června 2014

Bylinkovo - růžičkový polštář

   Na začátku vás - pro které je to v přijatelné vzdálenosti, chci pozvat na jarmark, kterého se budu také účastnit - 21. 6. 2014 v Kulturním domě v Mariánských Radčicích. Ve stejnou dobu bude probíhat folkový festival v ambitu místního kostela.

                                                                                                                   

Patchworková deka

Dlouho jsem měla v plánu ušít deku, kterou jsem měla "v hlavě" - střádala jsem látky s motivem růžiček a moc se mi k tomu jako doplňkové hodily látky se vzorem bylinek a jemným batikováním. Takže je deka se vzorem "Opilcova stezka" - kola - čtvrtkola jsou z různých látek s růžičkami. Okolo je středněširoká bordura s vínové bylinkové látky prošitá do pruhů. Do deky jsem dala bavlněný vatelín, který má mít příjemné vlastnosti při použití deky. Celá deka je prošita diagonálně ozdobným širokým stehem.

Deka má menší rozměr  (178 x 130  cm), který s oblibou šiji. Mám ho ozkoušený, že v takové velikosti je deka velmi vhodná a příjemná na přikrytí k teleizi, při odpoledním lenošení nebo jen tak položená na sedačce pro tu správnou domácí pohodu... Deka může být také skvělým dárkem k výročí člena rodiny...

K dispozici je v mém obchůdku na Fleru.







Děkuju za podívání a případné komentáře, vždy mě moc potěší.



4 komentáře:

  1. Pěkná Danuš, moc pěkná:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Danko padla mi sanka........je úchvatna, super zladene látky presne tak ako ich ja mam rada.

    OdpovědětVymazat
  3. Je krásná! Moc se mi tenhle vzor líbí, jen se mi moc nechcou šít křivky. I barevně moc pěkná kombinace!

    OdpovědětVymazat